منتديات احلى عالم
أهلا وسهلا بك في منتديات أحلى عالم إذا كانت هذه زيارة الاولى للمنتدى نتشرف بدعوتك للتسجيل والمشاركة ...
منتديات احلى عالم
أهلا وسهلا بك في منتديات أحلى عالم إذا كانت هذه زيارة الاولى للمنتدى نتشرف بدعوتك للتسجيل والمشاركة ...
منتديات احلى عالم
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخولسجيل دخول الاعضاء
Cool Red Outer
Glow Pointer

 

 اكلة من التراث الفلسطينى@@@@@@@@@@@@@@@

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الشيف خل
زائر
Anonymous



اكلة من التراث الفلسطينى@@@@@@@@@@@@@@@ Empty
مُساهمةموضوع: اكلة من التراث الفلسطينى@@@@@@@@@@@@@@@   اكلة من التراث الفلسطينى@@@@@@@@@@@@@@@ Empty10/5/2007, 7:31 pm

الفتة الفلسطينية




المقادير:

فراخ أو اللحمة
رز مصرى (ممكن بسمتى)
بصلة صغيرة مقشرة
3 فصوص حبهان
ورق لورى (اختيارى)
ملح
فلفل اسود
4 ملاعق كبيرة زيت للقلى
3 فصوص ثوم
4 او 5 حبات فلفل أخضر طويل (حامى)
عصير 5 ليمونات صغيرة او 2 من الليمون الكبير
خبز الرقاق الابيض
لوز مقشر
كاجو(اختيارى)

على فكرة طبعا كمية اللحمة او الفراخ او الرز حسب عدد افراد اسرتك


الطريقة:


اولا نقطع اللحم او الفراخ و نغسله و نحطه فى حلة مع الحبهان و البصلة وورق اللورى و فلفل اسود و لتر ماء و نسيبه على نار لغاية مايغلى
نشيل الزفرة اللى على الوش و نحط الملح و نوطى النار شوية

نغسل الرز و نحط معلقة السمن او الزيت فى الحلة على النار و نقلبه مع الرز دقيقتين و نضيف عليه كوب من شوربة اللحم و نزود الباقى ماء لو محتاج و نظبط الملح
نحمر الكاجو و اللوز فى الزيت و نطلعه على مناديل
نضع التوم و الفلفل الاخضر و عصير الليمون و ملح فى القطعة اللى مع الخلاط اللى بتفرم او فى الخلاط نفسه (دى اسمها الدقة)


التقديم:


نقطع الرقاق قطع صغيرة و نحطه فى صينية التقديم
نحط عليه حواى تلت كوب من مرقة اللحم و نسيبه شوية يشربها
نحط عليه الارز و بعدين نحط عليهم الكاجو و اللوز المحمصين
و عليهم نحط اللحمة او الفراخ (يفضل نحمرها بعد سلقها مع معلقة سمن على النار)
و جنبها بنحط الدقة و ناخد منها نحط على الرز و ناكل بالهنا و الشفا


ممكن كمان ناخد من مرقة اللحم نعمل شوربة لسان عصفور او شعرية
و ممكن كمان نقدم معاها لبن زبادى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الطاوس ا
زائر
Anonymous



اكلة من التراث الفلسطينى@@@@@@@@@@@@@@@ Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلة من التراث الفلسطينى@@@@@@@@@@@@@@@   اكلة من التراث الفلسطينى@@@@@@@@@@@@@@@ Empty10/5/2007, 7:53 pm

مممممممممممممممممممممممممممممممممممممم

طيبة احنا اليوم كان أكلنا فتة وكانت لذيذة كتيييييييييييييييير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الشيف خل
زائر
Anonymous



اكلة من التراث الفلسطينى@@@@@@@@@@@@@@@ Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلة من التراث الفلسطينى@@@@@@@@@@@@@@@   اكلة من التراث الفلسطينى@@@@@@@@@@@@@@@ Empty10/5/2007, 8:45 pm

مشكورة وان شاء الله دايما
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اكلة من التراث الفلسطينى@@@@@@@@@@@@@@@
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» روعة الجهد الفلسطينى
» لمحبى اكلة اللازانيا
» فطورنا اليوم اكلة ولا ارووووووووع
» اعزم الي بعدك على اكلة محترمة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات احلى عالم :: 
◦.. اقسام {.. الاسرة و المجتمع ..] ..◦
 ::  .. •° مطبخ ( أح ــلى ع ــالم )°• ..
-
انتقل الى: